Tesbih Çiçeği Bakımı

Konu İçeriği

Latince adı Senecio rowleyanus olan bitkinin asıl yetişme yeri Güney Afrikadır. Papatyalar ailesine ait olan bu bitki çiçek açtığında çiçekleri papatyalara benzer. Bezelyeye benzeyen minik yuvarlak toplarının verdiği görüntü ile herkesi etkileyen bir bitki haline gelmiştir. Ayrıca, asılabilme durumundan dolayı her türlü iç mekan yeşillendirme içinde sıklıkla kullanılan bir bitkidir. Bu güzel bitkinin bakımının nasıl olması gerektiği de kafaları karıştıran bir soru. Sulaması, çoğaltması, durması gereken yeri gibi bir çok dikkat edilmesi gereken özelliği olan tesbih çiçeği hakkında ki bilgileri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Yer

Tam veya kısmen güneşli yerler veya doğrudan pencerenin arkasındaki güneşli olmayan yerler idealdir. Tesbih çiçeği (Bezelye bitkisi) bahçede olduğu gibi balkonda da büyüyebilir. Direk güneş altında kalırsa yaprakları güneşte yanabilir.

Sulama

Tesbih çiçeği etli bir bitkidir ve kalın yapraklarında su depolayabilir. Toprak neredeyse kuruyana kadar dökülmesine gerek yoktur. Su basması, yani tabağın içinde günlerce su kalması bu çiçek için hiç iyi olmaz çünkü fazla su köklerin çürümesine neden olur. Yaz döneminde daha çok su isteyebilir ama kışın çok fazla su istemez.

Tesbih bitkisi

Gübrelemek

Satın alma veya saksı değiştirme işleminden sonraki ilk yıl bezelye bitkisinin herhangi bir gübrelemeye ihtiyacı yoktur. Daha sonra, Nisan’dan Eylül’e kadar sıvı gübre ile 4 ile 8 haftalık uygulama yeterlidir. İlkbahar ve yaz aylarında çubuk, pelet veya granül gibi uzun süreli gübreler verilebilir.

Sıcaklık

Tesbih bitkisi kısmi gölgede, parlak ve güneşli olmalıdır. Yazı dışarıda geçirebilir. Kışın, dona dayanamayacağı için eve oda sıcaklığında bir yere almalısınız.

Çoğaltmak

Çoğaltma işlemi sapları ile yapılabilir. 10 cm boyunda bir sap kesin, kesimden sonra toprağa yerleştirin ve üzerine hafifçe bastırın. Bitki bir süre sonra toprağa tutunup büyümeye başlayacaktır. Bir düğer yöntem ise suda köklendirme işlemi. Kestiğiniz 10 cm uzunluğunda ki dalı bir bardağa koyun ve su içerinde köklenmesini bekleyin. Köklendikten sonra istediğiniz bir yere ekebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir  Tül Veya Kuşkonmaz Çiçeği

Tesbih çiçeği papatyalar ailesine ait bir çiçek olduğunu daha öncede söylemiştik. Peki papatyaların anlamı hakkında bilgi sahibi olmak ister misiniz? Herkesin gönlünde taht kuran papatyaların anlamını öğrenmek için ” Papatya Çiçeği Anlamı ” yazımızı inceleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir