Telgraf Çiçeği Bakımı

Konu İçeriği

Telgraf çiçeği bilimsel adı ile Tradescantia, Kuzey Amerika, Orta Amerika ve Güney Amerika’nın kuzey kesimlerinde yaygın olan bir bitkidir. Commelinaceae familyasına ait bir bitki olan Tegraf çiçeği, sürünme alışkanlığı olan çok yıllık otsu türler içerir. Bu bitkilerin sapları yumuşak ve ince, etli ve boğumlu, çok hafif ve yumuşak tüylerle kaplı, üzerine küçük-orta büyüklükte yaprakların yerleştirildiği, oval-mızrak şeklinde, genellikle sivri, çeşide bağlı olarak değişken renktedir. Çiçekler, ilkbaharda sapların sonunda ortaya çıkan ve bazı durumlarda özellikle belirgin olmayan çeşitli boyutlarda ve çeşitli renklerde üç yapraktan oluşan çiçekleri bulunur.

Telgraf Çiçeği Yetiştirme Tekniği

Telgraf çiçeği bakımı kolay çiçeklerden bir tanesidir. Biz de şimdi sizlere telgraf çiçeğinin durması gereken yerden nasıl budanması gerektiğine kadar bir çok bakım tüyosu hakkında bilgiler vereceğiz.

Yer

Telgraf çiçeği, güneşin doğrudan güneş ışınlarından kaçınarak, aydınlık yerlere ihtiyaç duyar. Bahçede yetiştiriliyorsa, kışın bitkilerin soğuk hava akımlarına maruz kalmayan yerlere yerleştirilmesi tavsiye edilir. Bu bitkiler 8-10 derecenin altındaki sıcaklıklara tahammül edemez, bu da yapraklara ve gövdelere zarar verebilir. Evde yetiştirilen telgraf çiçeği çeşitlerinin aydınlık ve iyi havalandırılan bir alanda yetiştirilmesi gerekir.

Sulama

İlkbahar ve yaz aylarında toprağın nemli kalmasını sağlayın ancak bol sulama yapıp bitkiyi çürütmemeye dikkat edin. Sonbahar-kış aylarında sulama azaltılmalı, toprak hafif nemli kalmalı.

Telgraf Çiçeği

Toprak Türü

Telgraf çiçeği, her tür toprakta iyi büyür, ancak optimum büyüme için, sulamadan suyun boşaltılmasına yardımcı olmak için bahçe toprağı, turba, kaba kum veya perlitten oluşan bir karışım hazırlanabilir.

Çoğaltma

Telgraf çiçeğinin çoğaltmak için en yaygın yöntem, kesmedir. Kesimler ilkbahar veya yaz aylarında yapılıp, suya yerleştirilerek köklendirilebilirler. Çelikler kök vermeye başladığında, 8 cm’lik saksılara üç bitkiden oluşan gruplar halinde, iyi bir taze toprakla ekilir.

İlginizi Çekebilir  Bambu Bakımı

Budama

Güzel gür bitkilere sahip olmak için, bitkisel tepelerin düzenli olarak kırpılması gerekir, bitkinin daha uyumlu bir şekilde gelişmesi için aşırı büyüyen dalları ortadan kaldırmanız önerilir.

Gübreleme

İlkbahar yaz döneminde gübre eklenmeli. İki haftada bir sıvı gübre kullanabilirsiniz.

Parazitler ve Hastalıklar

Hayvan parazitlerine karşı çok dirençli bir bitkidir, nadiren kokineal veya yaprak bitleri ile istila edilir ancak su durgunluğundan kaynaklanan mantar hastalıkları için kök çürümesi de görülebilir.

İç mekan bitkisi bakmayı seviyorsanız Kılıç Çiçeği de tam size göre göre. ” Kılıç Çiçeği Bakımı ” yazımızdan kılıç çiçeği ile ilgili bakım ipuçlarını öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir