Areka Palmiyesi Bakımı

Konu İçeriği

Büyük ama bakımı kolay bir ev bitkisi mi arıyorsunuz? Ormanı evinize taşıyabileceğiniz bir doğa harikası olan Areka palmiyesi. “Kelebek Palmiyesi” olarak da adlandırılır. Evinize harika bir tasarım ve egzotik bir hava katacak olan Areka palmiyesinin bakımı kolay bir bitkidir. Areka palmiyesi, havadan zehirli maddeleri filtreleyen ve parçalayan bir bitkidir. Ana vatanı Madagaskar’dır. Altın meyve palmiyesi olarak da bilinen Areka palmiyesinin bakımı hakkında ki detayları öğrenmek ve evinize tropikal bir hava katmak isterseniz yazımızın devamını okumalısınız.

Yer

Areka palmiyesi Madakaskar’da nemli ormanlarda ve nehirlerin kıyısında yetişir. Bu nedenle pencerenin yanında güneşli ve sıcak bir yer, altın meyve palmiyeniz için mükemmel bir yer olacaktır. 28 ° C sıcaklık idealdir. Yalnız bu palmiyeyi soğuk kış günlerinin bitiminde direk güneş ışığına maruz bırakmayın. Bitkinizi güneşe yavaş yavaş alıştırın. Soğuk havalarda dışarıda kalırsa kış uykusuna yatabilir, bu nedenle kışın içeride bırakmalısınız. Kış aylarında sıcaklık 15 ile 20 derece arasında olmalıdır.

Toprak

Areka palmiyesi için normal toprak kullanabilirsiniz. Toprağını yılda bir kez değiştirebilirsiniz. Areka palmiyesini satın aldıktan hemen sonra değiştirmek en iyisidir. Aldığınız saksının iki katı büyüklüğünde bir saksı kullanmalısınız. Yalnız dikkat edilmesi gereken bir şey vardır, saksının boyu aşırı büyük olmamalıdır. Aşırı büyük saksıda büyüyen bitkinin kökü gelişir fakat yaprakları büyüyemez.

Gübreleme

Areka palmiyesini büyümesini her 14 günde bir gübrelemelisiniz. Özel hurma gübreleri veya sıvı gübreler kullanabilirsiniz.

Arneka palmiyesi

Sulama

Toprak daima hafif nemli olmalıdır ancak asla ıslak olmamalıdır. Yaz aylarında haftada iki kere, kış aylarında ise haftada bir kere sulamalısınız. Toprağın üstü hafif kuruyana kadar sulama günlerinizi ayarlayabilirsiniz. Areka palmiyesi, yüksek nemi sever, bu nedenle oda havası kuruyken kireç oranı düşük olan suyla bitkinin üstüne püskürtebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir  Atlas Çiçeği

Budama

Areka palmiyesi odanızın yüksekliğine kadar büyüyebilir. Çok yüksek, gövdeye çok yakın olan yaprakları kesmelisiniz. Kış sonu nisan başı gibi budama yapılabilir. Kesilen bölümlerin uçları macun veya silikon gibi bir şey ile kapatılmalıdır. Aksi takdirde yapraklarda çürüme başlar.

Hastalıklar ve Zararlılar

Hastalıklara ve zararlılara karşı inanılmaz derecede dayanıklı bir bitkidir. Ama oluşan en yaygın sorun yaprakların kurumasıdır. Kuruyan yaprak sağlam kısımın hemen ucundan kısaltılmalıdır. Fazla sulanma ile oluşan toprak çürümesi yaprakların kurumasına neden olabilir. Ayrıca aşırı rüzgar ve güneş altın da kalırsa yapraklarda kuruma görülebilir.

Evinize egzotik bir hava katmak isterseniz Benjamin çiçeğini de düşünebilirsiniz. ” Benjamin Çiçeği Bakımı ” yazımızdan benjamin çiçeği hakkında bilgiler edinebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir