İpek Çiçeği

Konu İçeriği

İpek çiçeği, Haziran ayından Ağustos ayına kadar çiçek açan yıllık bir bitkidir. İpek çiçeği, rengarenk ve parlak çiçeklerini sadece güneş ışında açar. Sabah saatlerinde çiçekleri açıp öğleden sonra kapanır. Beyaz, sarı, turuncu, pembe ve kırmızı çiçekleri vardır. Bu bitki yıllık bir bitkidir ve her yıl ekilmesi gerekir. İpek çiçeği, aslen Arjantin ve Uruguay’dan gelir. Bilimsem adı Portulaca grandiflora’dır ve semizotu ailesine aittir.

İpek çiçeği, çiçek dilinde kadınlığı temsil eder ve aynı zamanda sağlık ve enerji sembolüdür. İpek çiçeği bitkisini, balkonlarda, terasta, pencere kenarlarında bakabilirsiniz. Yapmanız gereken şey sadece bakım gereksinimlerini tam olarak yerine getirmek. İpek çiçeği bakımı hakkında bilmeniz gereken her şeyi de bu yazımızın içerisinde bulabilirsiniz. Daha fazla bitki ve çiçek bakımı hakkında bilgi almak için ” Çiçek Bakımı ” kategorimizi inceleyebilirsiniz.

İpek Çiçeği Bakımı

Yer

İpek çiçeğini güneşli bir yere koymalısınız. Aşırı güneş gören ve sıcak yerleri seven bir çiçektir fakat yağmurlara dikkat etmelisiniz.

Sulama

İpek çiçeği doğduğu ülke topraklarından dolayı, su konusunda çok hassas değildir. Az miktarda sulamanız yeterlidir. Sulamalar arasında toprağın kurumasını beklemelisiniz. Fazla sulamamaya dikkat etmelisiniz, toprağını su basmamalıdır. Sulama işleminden sonra saksının altında kalan su mutlaka boşaltılmalıdır.

Toprak

İpek çiçeği için, uygun bir bahçe toprağı kullanabilirsiniz. Kullandığınız toprak geçirgen olmalıdır ki fazla suyu içinde hapsetmemeli. Kullanılan toprak hafif, verimli ve iyi süzülmüş olmalıdır.

Gübreleme

İpek çiçeğini çok sık gübrelemenize gerek yoktur. Çiçeklenme döneminde daha iyi çiçek açması için sıradan bir sıvı gübre ile dört yada altı haftada bir gübreleyebilirsiniz. Gübreleme ihtiyacı Mayıs, Haziran ve Eylül aylarında olur. Kışın kapalı bir yerde olursa gübre işlemine gerek yoktur. Sulama işlemi gibi gübreleme işleminde de aşırıya kaçmamalısınız.

Sarı ve pembe renk ipek çiçeği

Budama

İpek çiçeğinin çok fazla budanmaya ihtiyacı yoktur. Kuruyan çiçekleri almanız yerine gelecek canlı çiçekleri teşvik eder. Ayrıca İpek çiçeğinin şekli bozulduğunda şeklini düzenlemek için de kesebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir  Benjamin Çiçeği Bakımı

Çoğaltma İşlemi

İpek çiçeğinin çoğaltma işlemleri baş kesimleri ve tohumları ile yapılır. Bu bitki yıllık bir bitkidir ve her yıl tekrardan ekilmesi gerekir. Tohum ile çoğaltma yapmak isterseniz tohumları satında alabilirsiniz, kendi çiçeklerinizden de tohum elde edebilirsiniz. İpek çiçeğinin küçük, siyah tohumları vardır ve kabuğundan çıkarılıp bahara kadar serin ve kuru bir yerde saklanabilir. Daha sonra mayıs ayında ekebilirsiniz bir ve iki hafta içinde yeni filizler oluşmaya başlayacaktır.

Hastalıklar ve Zararlılar

İpek çiçeği çok fazla hastalık yaşayıp zararlılar tarafından istilaya uğramaz. Yaprak bitleri tarafından saldırıya uğrayabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir