Felisya Çiçeği

Konu İçeriği

Felisya çiçeğinin bilimsel adı Felicia Amelloides’dir. Bu çiçek aynı zamanda Blue Daisy yani mavi papatya olarak da bilinir. Tür olarak Agatea olan felisya çiçeği Felicia cinsine aittir. Çalı benzeri olan felisya çiçeği, bahçelerde güzel rengi ile büyük beğeni toplayan bir çiçektir. Papatya şeklindeki çiçekleri mavidir ve mavinin tonlarında da olabilirler. Felisya çiçeğinin asıl yeri Güney Afrika’dır.

Felisya çiçeğinin çiçeklenme dönemi İlkbahar da başlar. Genellikle bahçe çiçeği olan felisya çiçeğine saksılarda da bakabilirsiniz. Bu güzel tür, doğada deniz seviyesinden yaklaşık 100 metre yüksekliğe kadar kıyı kumullarında, kumlu ve kayalık ovalarda da kendiliğinden yetişir. Sizde bahçenizde Felisya çiçeği bakmak isterseniz aşağıda yazan bakım önerilerine uyabilirsiniz. Papatya ya benzeyen ” Buz Çiçeği ” bitkisi hakkında da detayları öğrenmek için linke tıklayabilirsiniz.

Felisya Çiçeği Bakımı

Felisya çiçeği bakımı talimatlara uyulduğu sürece oldukça kolaydır. Şimdi sizlere Felisya çiçeğinin yeri nasıl olmalı, Toprağı nasıl hazırlanmalı ve sulaması ne sıklıkla yapılası hakkında bilgiler vereceğiz. Aynı zamanda budaması ve çoğaltmak istediğinizde nasıl çoğaltacağınız hakkında da ipuçları yazımızın devamında yer almaktadır.

Yer

Felisya çiçeğinin çiçeklenmesi için güneşli yada kısmi güneşli yerlere konumlandırmalısınız. Işığı iyi aldığı zaman çiçekler sorunsuz bir şekilde gelişir ve açılır. Mavi papatya, düşük sıcaklıkları iyi tolere eden, genellikle yıllık olarak yetiştirilen çok yıllık bir bitkidir. Soğuktan korkmaz, ancak termometre sıfıra yakın sıcaklıklara ulaştığında bazı küçük sorunlar ortaya çıkabilir.

Toprak

Felisya çiçeği bakımında organik madde bakımından zengin çok yumuşak bir toprak kullanabilirsiniz. Bu tür topraklara su durgunluğunu ve kök çürümesini önler.

Sulama

Felisya çiçeğini sularken dikkatli olmalısınız. Sulama işleminiz düzenli ve kontrollü olmalıdır. Bu çiçek anavatanından dolayı kuraklığa direnebilir. Ancak çok nemli toprakları tolere edemez. Sıcaklarda sulama işlemi toprağı kuruduğu zaman yapılmalıdır. Kışın ise sulamaları azaltabilirsiniz. Sulama, toprağın sürekli nemli olması, ancak suyla tıkanmaması için yapılmalıdır. Sulama sırasında su miktarının aşırıya kaçmaması daha iyidir.

Felisya çiçeği, mavi papatya

Çoğaltma İşlemi

Felisya çiçeğinin çoğaltma işlemi iki şekilde olur. Tohumla veya kesilerek. Kesilerek çoğaltma da, çiçek vermemiş küçük dalları (10-15cm) yumuşak topraklı bir saksıya dikmelisiniz. Saksıyı korumalı bir yere ve sıcaklığı kontrol etmenin mümkün olduğu bir yere koymanız önerilir.

İlginizi Çekebilir  Sarı Çiçek Anlamı

Tohumla çoğaltma işleminde ise, açık toprağa ekim için ilkbaharda, fide yatağı kullanıldığında sonbaharda yapılır. Tohumlar, gevşek bir toprak tabakasının altına nazikçe yerleştirilmeli ve sürekli nemli tutulmalıdır. Tohum yatağının yaklaşık 18/20 ° C sabit sıcaklığa sahip bir ortama yerleştirilmesi tavsiye edilir.

Gübreleme

Felisya çiçeğinin gübrelenme işlemi ilkbaharda yapılır. Kullandığınız gübre çiçekli bitkiler için olmalıdır ve sıvı gübre kullanmalısınız. Gübreleme aralığınız 20 günde bir olmalıdır.

Budama

Felisya çiçeğini her zaman budamanıza gerek yoktur. Ancak bitki çok büyüdüğünde 3 4 yıl sonra budama işlemi yapabilirsiniz. Küçük bir çalı gibi geliştiği için düzenli bir şekil vermeniz için budama yapabilirsiniz. Bitkinin çiçeklenmesini teşvik etmek için kurutulmuş çiçekleri kesmek yeterli olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir