Pothos Sarmaşığı

Konu İçeriği

Pothos veya Epipremnum aureum, bakımı en kolay ev bitkilerinden biridir. Pothos sarmaşığı, formaldehit gibi gaz halindeki toksinleri havadan filtreleyebildiği için özellikle iç mekan için uygundur bir seçimdir. Ayrıca, adında da anlaşılacağı gibi tırmanan bir bitkidir. Hindistan cevizi direği kullanarak ve gerekli koşullar sağlandığında iç mekan bitkisi olarak evde dikey olarak büyümesine yardımcı olabilirsiniz. Pothos sarmaşığı üç metre uzunluğa kadar büyüyebilir.

Pothos Sarmaşığı Bakımı

Pothos sarmaşığı, dolaylı ışıkta (direk ışık almayan) gelişir ancak örneğin kuzeye bakan evlerde veya daha kısa günlerin olduğu daha serin mevsimlerde orta ila düşük ışıkta da yetiştirilebilir. Bu bitki, yapraklarını yakacak ve kahverengileştirecek derecede yoğun ve doğrudan güneş almayı sevmez.

Pothos sarmaşığını 1-2 haftada bir sulamak yeterlidir. Toprağı kuruduktan sonra sulanmalıdır. Eğer fazla ışık alıyorsa daha sık, düşük seviyede ışık alıyorsa daha az sulayabilirsiniz. Pothos sarmaşığı aşırı sulandığında yaprakları sararır ve gövdesinde kararmalar oluşur. Bu nedenle Pothos sarmaşığı fazla ışığı sevmez.

Pothos bitkisi, normal derecede neme sahip ve hatta kuru havada yetişebilir ancak nemi seven bir bitkidir. %50 ila %70 arasında neme sahip havaları severler.

Pothos sarmaşığı 18 ila 30 derece sıcaklıkta sağlıklı bir biçimde gelişir. 15 derecenin altındaki sıcaklıklar yaşamasını zora sokabilir.

Bir Pothos Sarmaşığı Ne Kadar Büyür?

Doğada 18 metreye kadar uzayabilen Pothos sarmaşığı, tropikal olmayan iklimlerde 6 metreye, iç mekanlarda ise 2 ila 3 metre arasına kadar uzayabilir. Yaprakları ise iç mekanlarda 10 ila 20 cm arasında büyür.

Pothos Sarmaşığının Çoğaltılması

Diğer aroid türündeki bitkiler gibi Pothos sarmaşığı da suda kolayca köklendirilip çoğaltılabilir.

Yukarıda sıraladığımız koşullar sağlandığında bir Pothos sarmaşığı rahatlıkla yetiştirilebilir. Yaprakları kısmen tahriş edici bir etkiye sahip olduğu için evcil hayvanlardan ve çocuklardan uzak tutulması uygun olacaktır.

İlginizi Çekebilir  Felisya Çiçeği

Diğer birçok çiçeğin bakımı için, çiçek bakımı sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir