Arapsaçı Çiçeği

Konu İçeriği

Etrafınızın yeşil bitkilerle kaplanmasını istiyorsanız Arapsaçı bitkisi tam size göre. Minik yaprakları ile oluşan yeşil toplar balkonunuzu yada evinizi bir bahçeye dönüştürme de size yardımcı olacaktır. Arapsaçı çiçeğinin bilimsel adı Soleirolia soleirolii’dir ve bu bitki ısırgan ailesine (Urticaceae) aittir. Arapsaçı çiçeğinin küçük narin yaprakları vardır. En fazla 20 santim yüksekliğe kadar büyüyebilirler. Ana vatanı Sardunya ve Korsika’dadır. Bu çiçeğinin bakımı kolaydır. Arapsaçı çiçeği iç mekan bitkisi olarak da bakılabilir. Daha fazla iç mekan bitkisi bakımı hakkında bilgi almak için ” İç Mekan Bitkileri ” kategorimizi inceleyebilirsiniz.

Arapsaçı Çiçeğinin bakımı hakkında bilmeniz gerekenleri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Arapsaçı Çiçeği Bakımı

Yer

Arapsaçı çiçeğini güneşli veya kısmen gölgeli bir yere konumlandıra bilirsiniz. Yazı bahçede kısmen gölgeli bir yerde veya balkonda geçirebilirsiniz. Sıcaklıklar 3 ° C’de sabit bir şekilde düşer düşmez eve geri dönmesi gerekiyor.

Sulama

Sulama yaparken dikkat edilmedilidr çünkü arapsaçı bitkisi çok hassastır. Sulama işlemi eşit bir şekilde yapılmalıdır. Yazın sıcakken oldukça fazla su tüketir. Bu nedenle sık sık sulamanız gerekir. Sulama yaparken toprağa dikkat etmelisiniz, toprak çok sulanırsa çürüme yaşanabilir.

Toprak

Arapsaçı bitkisi toprağı sıradan bir toprak olabilir. Herhangi bir çiçek toprağı kullana bilirsiniz. Elinizde biraz kum varsa, bir kısmını saksı toprağına karıştırabilirsiniz.

Arapsaçı çiçeğ

Gübreleme

Arapsaçı çiçeği gübreleme konusunda oldukça tutumlu bir bitkidir. Satın aldıktan veya saksı değiştirdikten sonraki ilk yıl gübreye ihtiyaç duyulmaz. Nisan’dan Eylül’e kadar, çubuk veya sıvı gübre kullanabilirsiniz. Kış aylarında herhangi bir gübreleme işlemine ihtiyaç duyulmaz.

Budama

Arapsaçı çiçeği budama istemeyen bir çiçektir. Üzerindeki yapraklar kahverengiye dönüp çoğaldıysa o yaprakları kesebilirsiniz.

Çoğaltma İşlemi

Arapsaçı çiçeğinin çoğaltma işlemi bölünme veya kesimlerle yapılabilir. Gür bir büyüme için, birkaç tanesini tek bir saksıya eklemelisiniz. Arapsaçı çiçeğinin güzel büyümesi için ilkbahar ve yaz aylarında çoğaltılabilir.

İlginizi Çekebilir  Sümbül Çiçeği Anlamı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir