Dua Çiçeği Bakımı

Konu İçeriği

Dua çiçeği, Marantaceae familyasına ait hoş, alacalı, zengin yeşilliklere sahip tropikal, yaprak dökmeyen bitkidir. Brezilya’ya özgü olan saksı çiçeği, 50-60 santimetre yüksekliğe ulaşabilir. İlkbaharda, uygun şekilde yetiştirilirse, dua çieçği birçok küçük beyaz, sarı veya turuncu çiçekten oluşan çivili çiçek salkımına sahip sert gövdeler üretir.

Dua çiçeği, yeşilliklerinin dekoratif tasarımı için çok popüler bir ev bitkisidir. Eviniz veya ofisiniz için en güzel iç mekan bitkilerinden biri olan Dua çiçeğine nasıl bakılır? İşte Duan çiçeği bakımı hakkında merak edilenleri yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Işık

Dua çiçeği büyümek için parlak alanlara ihtiyaç duyar, ancak asla doğrudan güneş ışığını sevmez. Bunun nedeni, doğada, onlara doğrudan ışık bırakmayan ancak yine de ışığın parlamasına izin veren büyük ağaçların dibinde veya ormanların içinde gelişmeye alışkın olmalarıdır. Doğrudan güneş ışığına maruz kalma, yaprakların yanmasına ve karakteristik parlak renklerini kaybetmesine neden olur.

Sulama

Damıtılmış su veya her durumda oldukça saflaştırılmış bir su türü kullanılması tercih edilir. Bu bitkiler nemli olmayı severler ama tamamen ıslak olmayı sevmezler. Su miktarlarına gelince, su durgunluğundan kesinlikle kaçınarak onları oldukça ılımlı bir şekilde sulamak yeterli olacaktır.Sulamanın ne zaman olduğunu anlamak için parmağımızla toprağa bastırıp ve tekrar sulamadan önce ilk birkaç santimetrenin kuru olduğundan eminseniz sulamanızı yapabilirsiniz.

Dua Çiçeği

Toprak

Özel toprağa ihtiyaçları yoktur, iç mekan bitkileri için bir toprak yeterli olacaktır.

Sıcaklıklar

Bir ev bitkisinden beklediğiniz gibi, dua çiçeği özellikle soğuğu sevmez. İdeal sıcaklığı 18 ° C ile 26 ° C arasındadır. Aşırı soğuk veya sıcak iklimlerde kalmak bitkiye zarar verebilir, bu sorunun en belirgin belirtisi yaprakların kıvrılmasıdır.

Nem

Tropik bölgelerden gelirler, bu nedenle nemli ortamları sevmeleri normaldir. Yapraklardan nemi bile emebilirler.

İlginizi Çekebilir  Zıpçıktı Çiçeği

Gübreleme

Dua çiçeği yoğun gübreleme gerektirmez, ancak yine de çiçeklenme döneminde gübre uygulayabilirsiniz.

Budama

Dua çiçeğinin kuru, zarar görmüş veya sararmış yaprakların çıkarılması dışında budamaya ihtiyacı yoktur.

Hastalıklar ve Zararlılar

Genellikle dirençli bitkilerdir ancak saldırı girişiminde bulunabilecek düşmanları vardır: örümcek akarları, yaprak bitleri ve koşineal gibi.

Evinizde yeşil yapraklı iç mekan bitkileri bakmayı seviyorsanız Kılıç Çiçeğine de bakabilirsiniz. ” Kılıç Çiçeği Bakımı ” yazımızdan kılıç çiçeğinin bakım inceliklerini öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir