İskelet Çiçeği

Konu İçeriği

Suyla temas ettiğinde şeffaflaşan iskelet çiçeğini yada kristal çiçeğini daha önce hiç duymuş muydunuz? Bu çiçek oldukça ilgi çekicidir. İlk bakışta sıradan bir çiçek gibi görünebilir ancak olağanüstü bir özelliği vardır: yapraklarının şeffaflığı. Yapraklarına su damlaları düştüğünde cam gibi şeffaf hale gelirler. Yapraklarının büyüklüğüyle orantısız olan küçük beyaz çiçekler, en ufak bir su damlasında tamamen dönüşürler. Bu nadir ve muhteşem olay her yağmur yağdığında görülür.

Bilimsel adı Diphylleia grayi olan iskelet çiçeği, Berberidaceae ailesinden gelir. Bu çok yıllık otsu bitki, aşırı sıcaklıklara sahip Japon adaları olan Honshu ve Hokkaido’ya özgüdür. Bu nedenle nadir bir çeşittir. Avrupa’da da nadiren yetiştirilir. İskelet çiçeğini bulmak zordur ama büyütmesi nispeten kolaydır. Sadece sabır gerektirecek. İskelet çiçeği gibi nadir görülen bir diğer çiçek ise Gecenin Kraliçesi Çiçeği‘dir. Bu çiçek hakkında daha fazla bilgi almak için linke tıklayabilirsiniz.

İskelet çiçeği

İskelet Çiçeğinin Bakımı

Nadir bulunan bir çiçek olan iskelet çiçeğini yetiştirmek o kadar da karmaşık değildir. Çiçekler ilkbaharın başlarında ortaya çıkar ve yazın başlarında ölür. İskelet çiçeği, ihtiyacı olanı verdiğiniz müddetçe bahçelerde iyi yetişen bir çiçektir.

Yer

İskelet çiçeğini, serin, nemli ve güneş ışınlarına çok az maruz kalan, rüzgar almayan bir yere konumlandırabilirsiniz.

Sulama

İskelet çiçeği toprakta yetiştirilirse yağmur sularından sula ihtiyacını karşılayabilir, saksıda yetiştirilirse özellikle yaz aylarında düzenli fakat ılımlı sulama gerektirir.

Zemin

Bir çalı olan iskelet çiçeği ağaçlık topraklarda iyi yetişir. Yetiştireceğiniz toprak humus bakımından zengin, nemli ancak iyi drene edililebilen bir toprak olmalıdır.

Gübreleme

İskelet çiçeği, diğer bitkilerden sürekli olarak organik materyal temini ile beslenen bir çalı bitkisidir, bu nedenle ilkbaharda vejetatif yeniden başlamayı ve çiçek üretimini desteklemek için ekim toprağı, sulandırılmış yeşil ve çiçekli bitkiler için özel bir gübre ile zenginleştirilmelidir.

İlginizi Çekebilir  Yuka Çiçeği Bakımı

Çoğaltma

Üreme tohumla ve rizomların bölünmesiyle çok daha kolay gerçekleşir.

Budama

Kristal çiçek bitkisi veya İskelet çiçeği budanamaz, ancak ölü yapraklardan temizlenmesi gerekir. Kuru yaprakların temizlenmesi, yenilerinin yayılmasını ve açılmasını kolaylaştırır.

Zararlıları ve Hastalıkları

Yaygın hayvan parazitlerinin saldırılarına dayanıklı bir bitkidir ve nemli toprağı tercih ederken drenajın yeterli olmaması durumunda kök çürümesinden muzdariptir.

Çiçeklenme

Heybetli yaprakları, şaşırtıcı yarı saydam çiçeklerle bezenmiş bir çiçektir. Daha sonra çiçek açtıktan sonra, kırmızıya meyilli ve mavi meyveleri oluşur. Çiçekler sadece birkaç santimetredir, ancak üst kısımda gruplandırılmıştır. Hava kuruduğunda çiçek yaprakları beyazdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir