Kartopu Çiçeği

Konu İçeriği

Adından anlaşıldığı gibi beyaz çiçekleri ile kartopunu andıran bu bitkiyi genellikle bahçelerde görürsünüz. Orta ve Güney Amerika’ya özgü, yaprak dökmeyen bir çalı olan kartopu çiçeği, değişen çiçek rengiyle ayırt edilen dört çeşidi vardır. Bu bitkinin farklı çeşitlerinin ortak özelliği, oval, düzgün ve yuvarlak şekilli gri veya parlak yeşil renkli yapraklardır. Caprifoliaceae ailesine ait olan kartopu çiçeğinin çok güzel bir kokusu vardır. Kartopu Çiçeğinin bilimsel adı Viburnum Opolus’tur.

Kartopu çiçeğinin ilginç meyveleri vardır. Bu meyveler kırmızımsı, siyah ve parlak renktedirler. Görüntüsünün güzel olmasının yanı sıra bu meyveler hem insanlar hem de hayvanlar tarafından yutulursa zehirlidir. Kartopu çiçeğinin çeşidine göre çiçeklenme dönemi kış ve ilk bahar olarak değişiklik gösterir.

Kartopu Çiçeğinin Bakımı

Kartopu çiçeği çok çiçek açtığı için bahçede bakılmaya daha elverişlidir. Kışa dayanıklı olan bu bitkinin bakımı kolaydır. Şimdi sizlere kartopu çiçeğinin bakımı için bir kaç ipucu vereceğiz.

  • Kartopu çiçeği yeri, güneşli ile kısmen gölgeli bir noktada olmalıdır. Doğrudan güneş ışığına, yanan öğle güneşine maruz kalmamalıdır.
  • Genellikle rüzgara karşı dayanıklı bir bitkidir. Soğuk hava akımları kış aylarında sorunlara neden olabilir bu yüzden rüzgardan biraz korunaklı yerde olmalıdır.
  • Kartopu çiçeğinin toprağı, gevşek ve geçirgen olmalıdır. Besleyici, nötr ile alkali pH değerine sahip bir toprak kullanılmalıdır.
  • Kartopu çiçeğini ekmek için en uygun zaman sonbahar veya ilkbahardır.
  • Kartopu çiçeğinin sulanması ise ekilmiş olan yere bağlıdır. Dire güneş altında ise suya ihtiyacı olacaktır.
  • Kartopu çiçeğinin gübrelenmesi ise ekilmiş olduğu toprak fakir toprak ise her altı ile sekiz haftada bir organik gübre uygulayabilirsiniz.
  • Kartopu çiçeği budaması çok fazla yapılmasına gerek yoktur. Budama işlemini yenilenmelerini teşvik etmek için en eski gövdeleri çıkarmalısınız.
Kartopu çiçeği meyvesi

Kartopu Çiçeğinin Faydaları

  • Kartopu bitkisi, özellikle alerjik astım gibi ortaya çıkabilecek tüm solunum problemleriyle savaşmaya yardımcı olmak için doğal bir tedavi olarak kabul edilir, çünkü akciğerler üzerinde sakinleştirici bir etki yaparak spazmları engellemeye yardımcı olur.
  • Çiçeklerle hazırlanan infüzyon, iltihaplanmaya ve klasik grip semptomlarına karşı koymaya yardımcı olan özellikleri vardır. Aktif bileşenler bakımından zengin olup, hem hafif hem de şiddetli çeşitli hastalıklarla savaşmaya yardımcı olmak için farmakolojik tedavilere yardımcı olarak kullanılabilir. Özellikle yaprakları ve meyveleri.
  • Spazmları ve alerjileri önlemeye yardımcı olabilecek sakinleştirici bir özelliği vardır.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olan C vitamini açısından zengindirler.
İlginizi Çekebilir  Buz Çiçeği

Çiçek bakımı hakkında daha fazla bilgi edinmek için ” Çiçek Bakımı ” kategorimizi inceleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir