Ruj Çiçeği

Konu İçeriği

Ruj çiçeği, iç mekanlarda yetiştirilmesi kolay ve özellikle asılı sepetlerde yetiştirildiğinde çok dekoratif olması nedeniyle tercih edilen egzotik bitkilerdir. Bu çiçek Asya ve Okyanusya’nın yağmur ormanlarına özgüdür. Ruj çiçeği Gesneria ailesine aittir. Çiçek rengi kırmızı, turuncu ve kısmen sarıdır. Ruj çiçeğinin diğer adı Eschinanthus’tur, çiçeklerin rengi ve özel boru şeklinden dolayı “ruj bitkisi” olarak da bilinir. ” Kahkaha Çiçeği ” de ruj çiçeği kadar güzel bir isme sahip olan bir çiçektir. Detaylı bilgiler için linke tıklayabilirsiniz.

Ruj Çiçeği Bakımı

Ruj çiçeği bitkisi zayıf gelişmiş bir kök sistemine sahiptir. Bu özelliği her zaman akılda tutmak gerekir ve bu bitkilere daha iyi bakmak için önemlidir. Özel bir bakıma ihtiyaç duymazlar, ancak birkaç önlemle mükemmel sonuçlar elde etmek mümkündür. Ruj çiçeği bakımı hakkında ipuçlarını yazımızın devamından bulabilirsiniz.

Ruj Çiçeği

Yer

Ruj çiçeği iyi bir aydınlatma gerektirir, ancak günde iki veya üç saatten fazla güneş ışığı almamalıdır. Bu bitkiler, nem ihtiyaçları dengelendiği sürece normal oda sıcaklığından memnun kalırlar. Sabah ve akşam saatlerinde hafif gölge idealdir. Yetiştirme için en uygun sıcaklık 18 ile 27 ° C arasındadır ve asla 13 ° C’nin altına düşmemelidir.

Sulama

Ruj çiçeği iyi bir şekilde çiçek açması için bol miktarda sulama yapmanız gerekir. Normal dönemlerde orta derecede sulayın, ancak kök topunu iyice nemlendirmek için yeterlidir. Tekrar sulamadan önce 1 veya 2 cm kurumaya bırakın. Sıcak ve nemli bir yerde saklanan bu bitkilerin dinlenme süresi yoktur ve tüm yıl boyunca aynı şekilde sulanması gerekir.

Toprak

Ruj çiçeğinin toprağı hava geçirgen ve hafif asidik olmalıdır. Toprağın 5 ile 6 arasında bir pH değeri iyidir. Kullanılan toprak da turba yosunu, perlit veya vermikülit ilavesi de kullanabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir  Buz Çiçeği

Gübreleme

Ruj çiçeğini gübrelemek için eşit miktarda azot, fosfat ve potasyum içeren ve su ile seyreltilmiş sıvı gübre ile gübreleme işlemi yapabilirsiniz.

Budama

Bu bitki normalde budamaya ihtiyaç duymaz. Çok fazla sürgün oluşmuşsa, bazıları kesilebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir