Sukulent Çeşitleri

Konu İçeriği

Sukulent çeşitleri; genellikle kurak bölgelerde yetişen boy vermeyen kısa boylu etli bitkilerdir. Radyasyonun kötü etkilerini nötrleyen özelliği ile elektronik cihazların olduğu mekanlarda iç mekân bitkisi olarak yetiştirilir. Sukulent; bünyesinde su barındırdığı için fazla bir su ihtiyacı yoktur. Ayda bir kez sulanması yeterlidir. Loş ortamları daha çok sevmektedir.

Soğuk havalara dayanıklı bir bitki değildir. Bu nedenle iç mekanlarda yetiştirilmesi önerilir. Tek bir yapraktan bile köklenerek çoğalır. Aleovera da bir sukulent cinsidir. Dikensiz kaktüs şeklinde de adlandırılırlar. Rahatlatıcı etkisi ve kolay bakımı sayesinde sukulentler son zamanlarda her evde yetiştirilen bir bitki olmuştur.

Çiçek Açan Sukulent Çeşitleri

Sukulent çeşitlerinin pek çok türü çiçek açmasa da çiçek açan türleri de vardır. Genel olarak sukulentlerin çiçek açma dönemi İlkbahardır. En bilindik çiçek açan sukulent türleri şunlardır;

  • Crassula Ovata; Yeşim bitkisi diye bilinen bu bitki Güney Afrika’ya özgüdür. Beyaz ve pembe renkte yıldız şeklinde çiçek açar.
  • Crassula Rupestris; Bebeğin kolyesi adıyla bilinen bu sukulent Güney Afrika2ya özgüdür. Beyaz, sarı ve pembe çiçekler açar.
  • Crassula Perforata; Düğmeler dizisi adıyla tanınan bu sukulent yine Güney Afrika’ya özgüdür. Beyaz ve sarı çiçekler açar.
  • Echeveria Elegans; Meksika’nın çöl iklimine sahip bölgelerinde yetişir. Sarı yıldız şeklinde çiçek açar.
  • Senecio Rowleyanus; Ülkemizde inci tanesi adıyla tanınan bu sukulent tüylü beyaz çiçekleri ile ünlüdür.
  • Sebum Rubrotinctum; Meksika’ya özgü bu sukulent sarı yıldız şeklindeki çiçekleri ile tanınır.
  • Oscularia Deltoides; Güney Afrika’ya özgü bu sukulent pembe buz çiçekleri ile tanınmaktadır.
  • Sempervivum Arachnoideum; Avrupa’ya özgü bu sukulentin yaprakları yün gibi örümcek ağına benzer bir ağ ile kaplıdır. Pembe çiçekler açar.

Kaktüs Sukulent Çeşitleri

Sukulent çeşitleri olarak, botanik açıdan her kaktüs bir sukulenttir. Ancak her sukulent kaktüs değildir. Bazı türleri sadece kaktüs türü olarak değerlendirilir. Echinocactüs, Caralluma Hesperidum gibi bitkiler kaktüs sukulent türlerine örnektir.

İlginizi Çekebilir  Kılıç Çiçeği Bakımı

Renkli Sukulent Çeşitleri

Sukulentlerin renkli türleri de mevcuttur. Yetiştiği bölgenin sıcaklığı sukulentin renk değiştirmesine neden olur. Kırmızı, mor, pembe ve turuncu renklere dönüşebilirler. Haworthia limifolia, Sansevieria ve paşa kılıcı gibi sukulent türleri renklidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir