Yaprak Güzeli Çiçeği
Konu İçeriği
Yaprak güzeli çiçeği Aslen Afrika ve Asya’nın tropikal ormanlarında yetişen bir bitkidir ve bilimsel adı Coleus’tur. Kırmızı, bakır, açık sarı veya yeşil tonlara sahip olan yaprak güzeli çiçeği uzun yıllardır evde sıklıkla tercih edilen bir bitki haline gelmiştir. Yaprak renklerinin en yoğun şekilde parladığı mevsim Yaz ayıdır. Yapraklar oldukça yumuşaktır ve genellikle tipik ısırgan otu şekline sahiptir, ancak bazı çeşitlerin farklı yaprak şekilleri de vardır.
Yaprak Güzeli Çiçeği Bakımı
Yaprak güzeli çiçeği bakımı kolay olan bitkilerden biridir. Hızlı büyüyen yaprak güzeli çeşitleri 200’den fazladır.
Yer
Yaprak güzeli çiçeği tüm yıl boyunca mümkün olduğunca parlak ve güneşli tutulmalıdır. Doğrudan öğle sıcağına bırakılmamalıdır. Yaz aylarında bu bitkiler sıcak bir yeri tercih eder. Yaklaşık 10 ila 12 ° C arasındaki sıcaklıklar, kış aylarında faydalı bir etkiye sahiptir. Bu bitkiler özellikle aydınlık odalar ve balkon kutuları için uygundur.
Gübreleme
Bu bitkiyi Mart ayından ağustos ayına kadar iki haftada bir gübreleyebilirsiniz.
Sulama
Mart ve Ağustos ayları döneminde yaprak güzeli çiçeği bol sulanmalıdır. Mümkün olan en yumuşak suyun kullanılmasını sağlamak önemlidir. Kışın bu bitkiler sadece orta derecede nemli tutulur. Bu bitki sağlamdır ve su basmasına duyarlıdır.
Toprak
Yaprak güzeli çiçeğinin toprağı için normal saksı toprağı kullanabilirsiniz.